La generació de la Independència

FMPalau-invitacio-gene-inde

L’Associació Catalana de Professionals i l’Editorial Gregal, en el marc del 20é aniversari de l’ACP, es complauen a convidar-vos a la taula rodona de presentació del llibre La generació de la independència, de Fransces Marco-Palau.

Moderarà l’acte la periodista Agnès Rotger, i els ponents seran Jordi Sànchez, president de l’ANC, Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua i l’autor Francesc Marco-Palau.

portadageneracioindepen

Sinopsi

L’actual procés sobiranista no es pot entendre sense conèixer la trajectòria d’aquells que al llarg de les darreres dècades han estat gestant la independència de Catalunya des de diferents àmbits i n’han modernitzat el discurs.
En aquest sentit, l’historiador Francesc Marco-Palau ens situa en el context en què es va fundar el Bloc d’Estudiants Independentistes (BEI) a les universitats dels anys noranta, un fet transcendent que posteriorment ha permès a l’Associació Catalana de Professionals (ACP), el think tank dels antics alumnes, ser determinant en el projecte del futur Estat català.
El volum –que compta amb pròlegs dels presidents de l’ANC, d’Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua– analitza la importància i els valors d’una generació clau, la que ha fet possible activar un ampli procés de transformació social i política prou important com per eixamplar la base del sobiranisme, dinamitzar el teixit associatiu i crear estructures empresarials i periodístiques afins.
En aquest estudi, l’autor exposa els vincles i l’evolució d’aquells que van compartir una mateixa escola de formació i que avui encapçalen el procés sobiranista des dels partits polítics i la societat civil. Aquesta és la intrahistòria de la generació de la independència.

Francesc Marco-Palau va néixer a Tarragona el 1989.

Historiador. Doctorand en Història Comparada, Política i Social a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili i màster en Història de Catalunya per la UAB. Columnista de premsa i opinador en diversos mitjans de comunicació, ha publicat articles acadèmics i de divulgació sobre les tipologies culturals i polítiques del catalanisme, així com d’art contemporani català.
També és autor dels següents llibres: Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català (2014); Promoure la llengua, cohesionar Barcelona. 25 anys del CNL de Barcelona (2014); Josep Rahola. Una veu catalanista d’esquerres al Senat (2014), i Francesc Dalmau. De Normandia a Palamós (2015).

Sobre l'autor

L'autor no ha afegit cap informació sobre si mateix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.